2008-08-11

The Secret Family of Jesus

Bajtársak, ha má elgyöttetek nagykanállal beszopni a kulturát, akkor mostan filmművészet.

Mivel nem vagyok amerikai, hogy értékes resource gyanánt kezeljem az időmet, ezér nem vótam rest egy ZS kategóriás fosra eltőteni a drága estémet. Ez az: The Secret Family of Jesus. Aki utájja a szpojlert, vagy egészen véletlenségből szintén nem amerikai, és meg akarja nézni, az húzzon a búsba, mer én mostan töviről hegyire elmesélem.

Dokumentumfilm kívánna lenni. A történet elejin egy nudlihajú bácsi (Robert Beckford) avval kecsegtet hogy ő mostan elrongyol galileába, osztán előás valami borzasztó titkot a homokból, ami alapjaiba rokkancsa össze a kereszténységet. Ez persze inkább rá veszélyes, mint a kereszténységre, mer ha valami harcias nyugdíjas megtudja, akkor megbánnya hogy nem törődött a maga dolgával.

Nekem például van olyan rokonom, aki már akkor is hozzávágná a hurkafőző katlant, ha azt merészelné neki állítani, hogy Jézus zsidó volt, mápedig ezér a tényért nem kéne neki lefúrni egészen artézi vízig. Úgyhogy sehogyse tudom elképzelni mit áshatna elé a sivatagból, amijér cserébe nem húzná a fejibe bármelyik öregasszony a lekvárfőző lábast.

Meg is osztom mingyár a titkot, amire rájött, hogy nektek ne kelljen megnézni. Őszerinte a biblia alapján Jézusnak voltak testvérei, csak erőszakkal háttérbe szorították őket. (Ezt mongyuk én is sérelmeztem má a rokkinformba, hogy biztos valami katolikus szerkesztők szántszándékkal egy szótse írtak Lukács, Cseresznye meg Fejes rokonságáról, hanem tudatosan háttérbe szorítva minduntalan csakis ővelük foglalkoztak.) A másik gondolata meg az volt, hogy nem is volt isten csak ember.

Ezügybe mingyár kocsiba is vágta magát oszt elszalatt végiginzultálni a egész közelkeletet. Olyan vallású papokat meg püspököket keresett meg, hogy mostanáig azt se tudtam, hogy vannak. Pl. Szír Ortodox. Na ezeknek nekiállt bizonygatni hogy bizony ez szándékos csalás, és hogy voltak testvérek, meg hogy utólag csináltak istent belőle. Amire ők azt az őszinte feleletet tutták adni, hogy a mi hitünk szerint nem. Erre kénytelen volt beléjükkötni hogy minden szart elhisznek amit a pápa mond. Erre felfedték nyíltan, hogy ez má csak így megy őnáluk, vallásos papoknál.

Miután má az összes létező vallást végigsértegette a zen budhistákkal bezárlólag, kénytelen vót elővenni a szoborbótosokat, mer miaz, hogy szentcsaládba márja józsef jézus kapható, és mérnincsen kifaragva a tesvérei. Arra nem számított, hogy a seft maszt gó on, ott hejbe felajánlották hogy faragnak neki olyan népes jézuscsaládot, hogy Tel-Avivból kell hozatni trélert, hogy hazavigye.

Evvel mint aki jólvégezte dolgát átment rómába letámadni holmi jezsuita atyát, merhogy hogy gondolják hogy jézus csalágya háttérbe van szorítva. És különben is ember vót, csak eltitkolják. Erre én biztos montam vóna neki, hogy hüje vagy te bazmeg, csak nem kukorékolsz, dehát ezér is nem vagyok jezsuita atya. Ő csak aztat felelte illedelmesen, hogy mijen érdekes kérdéseket vet fel, és hogy ez régen forgassa az emberek esze kerekit, úgyhogy gondókoznak mindenfélét. Ennél többet tőle nem is lehetett megtudni.

Végül csúcspont gyanánt kijelentette hogy most aztán sújos bizonyítékok birtokába jutott, hogy Jézus ember volt, de ő mégse hisz a bizonyítékoknak, mer egykétezer év hagyományát mégse lehet csak úgy sutba hajintani és ő megmarad hithű katolikusnak.

Az egész film világot rengető régészeti felfedezésekkel volt fűszerezve, pl találtak egy barlangot. Erről kimutatták, hogy csakis keresztelő jánosé lehet, mivel neki lakni kellett valahol, akkormá mérne ez legyen az pont. Akit bővebben is érdekelnek efféle bizonyítékok és következtetések, az nézze meg maga.

Az imdb-n 8.2 pontot kapott. Nem tudom, Jézusnak volt-e népes családja, de Robert Beckfordnak biztosan.

(A filmművészet kedvelői további élményfürdőt találhatnak ezen post második részében.)

A további leendő boldog filmezésig marattam.

3 megjegyzés:

persersupl írta...

Kukoricagombóc egy igazi polihisztor. Ez abból is látszik, hogy minden témáról lexikális véleménnyel rendelkezik, és azt kifogástalan helyesírással közzé is teszi. Továbbá egy egyetemet végzett, és évek óta kutató munkákat folytató ember publikációit percek alatt megdönti. Kezdve azzal, hogy Robert Beckford-nak milyen a külseje, stb. Ilyen egy tudományos bizonyítás, kérem szépen. Hajrá Kukoricagombóc! Csak így tovább!

Peter Bagyinszki írta...

Bőrkanapé

Tartozom azzal a vallomással az olvasóközönségnek és a vonatra várakozóknak, hogy valóban, egy centit se döntöttem meg a fentemlített bácsi tudományos munkásságábó. Az igaz, hogy leírtam hogy mivót a tévébe, de nehéz lett vón megdönteni akármitis, merhogy a filmbe se vót semmiféle tudományos állítás, amit évek alatt ki lehetett vóna kutatni, asztán meg meg percek alatt meg lehetett vóna dönteni.

Elképzelem, hogy kamerákkal övezve bemegyek egy benzinkutashoz, hogy a kedvenc színe kék, még akkor is, ha nem hiszi. Aztán eztet leadja a tévé. Aztán valaki megírja, hogy ez a műsor szar vót. Aztán erre valaki odakommenteli, hogy "Najó de Bagyi egyetemet végzett, te meg nem tudsz hejesen írni, továbbá önnek az orra... hm... az orra... nagy." :)

Bár azt adná a fennvaló mindenható úristen, aki a saját képmására engem is megteremtett, hogy aki egyetemet végzett, és évekig kutatott, az ne beszélhessen sose hüjeséget a tévébe. Jobban vágyok erre, mint a lottóötösre. (Ez persze nem igaz, csak a hatás miatt írtam. Úgyhogy, Uram, ha olvasod a blogot, ne legyen kétséged hogy melyiket válaszd ha életműdíjba akarná részesítni véletlenségbő.)

A hejesíráson még dógozunk, de az aszisztensejim nem találják sehol a hatájost a cédéjogtárba, addig is kénytelen vagyok leülni, gyorsított eljárás keretébe a gyorskocsi uccába, posztonként tizenkét napjával. Kommentye hat nap. Má csomagolom isa fokkefém.

Pőrekocsi

Bridge írta...

Egyébként meg ott van a Bibliában, hogy voltak testvérei. Mi itt a kérdés?